Majlis Ilmu: AeU anjur seminar bentang hasil kajian pelajar. - Hamizah, Badiran (Harian Metro, 2015)
Dalam usaha merealisasikan Asia e University (AeU), sebagai sebuah university antarabangsa yang berdaya saing dalam menghasilkan kajian ilmiah, satu seminar berkenaan Hasil Kajian Pelajar dianjurkan dengan jayanya pada 17 Mei lalu. Seminar tersebut di kampus utama AeU Kualam Lumpur itu dirasmikan Timbalan Presiden AeU, Profesor Dr. Hairudin Harun dan dihadiri hampir 150 peserta meliputi pelajar dan pemerhati dari seluruh pelosok negara termasuk Sabah dan Sarawak.