Dugaan tak patahkan semangat genggam PhD - Siti Nurazlinee, Azmi (BERITA HARIAN, 2014)
Ilmu dan kehidupan tidak dapat dipisahkan kerana kedua-duanya saling memerlukan. Ilmu dalam kehidupan boleh datang melalui pendidikan formal mahupum tidak formal iaitu pengalaman hidup. Tan Sri Syed Albar mengatakan walaupun keluarga dan kenalan rapat menganggap saya sudah berjaya mencapai apa yang sepatutnya. tetapi sebenarnya masih ada satu lagi impian saya yang tertangguh iaitu PhD."