AeU tawar kursus golongan bekerjaya - Berita, Harian (Berita Harian, 2014)
AeU mempunyai pengajian yang fleksibel iaitu separuh masa dan sepenuh masa. - Program MBA iaitu Master of Business Administration - Dr. Juhary Ali Dekan, Sekolah Pengurusan AeU.