Galak Buat Kajian Menyeluruh - Abd Malik, Mahaizura (Harian Metro, 2014)
Di AeU, terdapat tiga program pendidikan yang menyediakan laluan kajian berkenaan Asia. Penuntut akan didedahkan kepada kaedah yang betul dalam melakukan kajian sebelum mereka melakukan kerja lapangan.