Isu Semasa Pengajian Quran dan Sunnah Siri 3 - Adnan Mohamed Yusoff (Kolej Universiti Islam Malaysia, 2009)
Isu persendaan terhadap Rasulullah s.a.w, sukan dari perspektif Sunnah Nabawiyah, pendekatan dakwah Al-Quran, penghayatan al-Quran dalam kehiduoan seharian dan konsep rawatn dari perspektif Sunnah Nabawiyah. Aspek-aspek yang berkaitan dengan metodologi dan ketokohan sarjana Islam dalam pengjian dan penulisan ilmu-ilmu berkaitan Quran dan Sunnah adalah antara topik-topik yang disentuh oleh penulis dalam keluran kali ini.