Panduan Pemilihan Jurnal Berkualiti - Mazmin, Mat Akhir (Perpustakaan Tuanku Syed Faizuddin Putra (PTSFP), UniMAP, 2021)
Jurnal merupakan salah satu medium penerbitan ilmiah yang digunakan secara meluas oleh penyelidik seluruh dunia bagi menyebarluas hasil penyelidikan dalam pelbagai bidang. Jurnal mengandungi artikel ilmiah dan saintifik yang dihasilkan oleh penyelidik serta melalui proses kajian semula setara (peer review) oleh pakar bidang.