Naib Canselor UniMAP dianugerah Kolonel (Kehormat) - Suhana, Abd Mutalib (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2020)
Naib Canselor Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Prof. Ir. Ts. Dr. R Badlishah Ahmad telah dianugerahkan tauliah Kolonel (Kehormat) sekaligus kini memikul tugas selaku Komandan bagi memimpin Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) UniMAP. Penganugerahan tersebut telah berlangsung dalam satu majlis ringkas di Markas Tentera Darat,Kementerian Pertahanan Malaysia, hari ini dan disempurnakan oleh Panglima Tentera Darat, Jeneral Datuk Zamrose Mohd Zain.