Pegawai Kadet Terbaik UniMAP mula minat PALAPES kerana tayangan video - Aininulniza, Mohd Yusof (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2019)
Bermula dari tayangan video ketika Minggu Suaikenal (MSK) mendaftar di Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) pada 2016, mendorong seorang mahasiswa Teknologi Kejuruteraan menyertai Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES).