MAIPs agih zakat RM123 Juta - Mohd Basri, Basir (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2016)
Majlis Hal Ehwal Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) mengagihkan bantuan wang zakat berjumlah RM123,570,316 kepada warga asnaf bermula dari bulan Januari hingga Disember bagi tahun 2015.