Teks Ucapan Brig. Jen. Dato' Prof. Dr. Kamaruddin Hussin Naib Canselor Universiti Malaysia Perlis pada Majlis Perasmian Anjung UniMAP Kulim - Kamarudin, Hussin, Brig. Jen. Dato’ Prof. Dr. (Universiti Malaysia Perlis, 2011)
Majlis berlangsung pada 2 Februari 2010 di Anjung UniMAP Kulim, KHTP Business Centre.